ABC-UL AROMATERAPIEI

Utilizarea plantelor aromatice și a extractelor acestora pentru a îmbunătăți bunăstarea fizică și spirituală se întoarce în noaptea timpurilor. Aromaterapia este o abordare de tratament care favorizează această bunăstare folosind uleiuri esențiale din ingrediente active din plante.
Cum se absoarbe uleiul esential?

Uleiurile esențiale pot fi absorbite fie prin piele, fie prin sistemul olfactiv (prin inhalare). Cele mai eficiente aplicații cum ar fi masajele sau băile combină cele două moduri de absorbție. Când este absorbit de piele, uleiurile esențiale ajung în organele vitale ale organismului prin intermediul fluxului sanguin. Moleculele de uleiuri esențiale sunt foarte mici și intră rapid în sânge care trebuie transportat în întreg corpul. O absorbție olfactivă poartă moleculele parfumate de uleiuri esențiale către sistemul limbic, care este partea creierului legată de instincte. Deoarece mirosurile au un impact direct asupra acestei părți a corpului, uleiurile esențiale pot declanșa emoții, senzații sau sentimente.

Utilizarea uleiurilor esențiale

Uleiurile esențiale pure sunt extrem de concentrate și nu trebuie utilizate direct pe piele. Este de preferat să se dilueze într-o bază de ulei sau în cremă. Pentru a verifica puritatea uleiului, asigurați-vă că acesta nu lasă depuneri uleioase pe piele. Uleiul esențial durează șase până la opt ore pentru a fi complet absorbit, prin urmare, este recomandat să-i lăsați să pătrundă în piele fără să-l clătească. Țineți uleiurile departe de lumină și căldură și asigurați-vă că sunt păstrate într-o sticlă de sticlă colorată.

Pro sfaturi:

Baie aromatică relaxantă: Se diluează 6 până la 10 picături de ulei esențial WA în 15 ml (1 lingură) de ulei de bază neutru (ulei din semințe de struguri) și se amestecă apa în baie pentru un moment de relaxare totală. Ideal pentru a calma mușchii tensionați, stresul, anxietatea, insomnia și migrenele.

Masaj corporal decongestionant: Se amestecă 6 până la 9 picături de ulei esențial LIB în 15 ml (1 lingură) de ulei de masaj neutru (ulei din semințe de struguri), gel sau cremă. Ideal pentru a ușura munca excesivă, durerile, reumatismul și artrita.

Purificarea măștii faciale: Se amestecă 2 până la 3 picături de ulei esențial Ô în 15 ml (1 lingură) de mască la alegere (asigurați-vă că produsul nu conține deja uleiuri esențiale). Ideal pentru a ajuta la oboseala mentală, tenul plictisitor, ridurile și acneea.

Terapia cu oxigen energizant: Aplicați o picătură de ulei esențial UP pe bilele de bumbac și introduceți-le în masca de inhalare. Instalați masca pe fața clientului și porniți procesul de inhalare a oxigenului. Ideal pentru a ușura problemele de circulație, pierderea vitalității și trăsăturile trase sau obosite.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CONTACTATI-NE!

Transmiteti-ne mesajul dumneavoastra si vom reveni in cel mai scurt timp posibil.

Sending

Dectro Romania © 2021

Log in with your credentials

Forgot your details?